open
close

HuisjeBoompjeBeter

Activatie van burgers voor een klimaatbestendige stad

online platform en app

Effectieve tools waarmee gemeentes hun burgers inspireren en activeren op weg naar een klimaatbestendige stad.

Slimmer samenwerken leidt tot meer slagkracht

De postmaterialist en de kosmopoliet bleken gevoelig voor duurzaamheid en kunnen worden aangezet tot actie maar kom bij hen niet aan met een idealistische boodschap. Dus communiceerden we anders. De naam werd gewijzigd en in de communicatie lag de focus op inspiratie bieden en meetbare resultaten tonen. Door middel van sessies met bedrijven, particulieren, waterschappen en overheden zijn er nieuwe partnerships ontstaan om tot succesvolle implementatie te komen.

laden

Online platform en app

De website toont meer dan 100 eenvoudige maatregelen waarmee bewoners hun tuin, huis en balkon klimaatbestendiger kunnen maken. Er werd een scoringstool gebouwd om te kunnen vergelijken met anderen. En er is veel energie gestoken in het ontwerp en de kwaliteit van de content. Klimaatbestendig, oké, maar het moet ook comfortabel en mooi zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid om op eenvoudige wijze landingspagina’s per gemeenten in te richten in de eigen huisstijl kleuren en met lokale content.

vertalen

Handige campagne pakketten

En wat is er vervolgens nodig om een groot bereik te realiseren? Er zijn pakketten ontwikkeld waarmee gemeentes snel een campagne kunnen optuigen en hun bewoners makkelijk kunnen mobiliseren. Er is een communicatie toolkit beschikbaar met daarin, folder, posters, roll-up banners, leuke gadgets en een social media pakket met daarin formats voor alle kanalen en kant-en-klare berichten. Binnen no-time aan de slag met de klimaatbestendige stad.

Resultaten

Site by Alsjeblaft!